Sunday 4 November 2012

WAB - Tuareq vs Persia

Persia uhosi ennen sotaa useilla foorumeilla ja laati tehtävän jossa Tuaregien olisi tultava keskikentälle taistelemaan. Aikaisempi taktiikka pysytellä vihollisesta kauempana ja ampua heidät täyteen nuolia oli toiminut liiankin hyvin. Tuaregit eivät pelkää mitään, varsinkaan Persiaa ja haaste oli otettu vastaan.

Tuaregit saivat valita puolen, luonnollisesti armeija hakeutui kotoisan keitaan taakse. Persia sai aloitusvuoron, tämä sopi hyvin Tuaregeille. Ensimmäiset kuusi vuoroa Persia eteni ja yritti ampua nuolilla siinä onnistumatta. Tuaregien nuolet lensivät paremmin ja useampi persialainen kaivelee yhä tikkuja mahastaan. Ratkaisevalla hetkellä kaksi persialaisryhmää onnistuvat moraaliheitossa  jatkaen etenemistä.

Tuaregien Naffatun pommimiehet saivat hyvin pidettyä vihollisen skirmish ratsuväen aisoissa. He suorittivatkin ilmiömäisesti kun lopulta ratsuväki pääsi heittämään keihäänsä. Stand and shootissa kolme kutosta ja vihollisen ratsuväki pakeni. Ratsuväki yritti toisekin kerran ja taas saivat pommit silmille.

Peliä oli jo pelattu kuusi kierrosta ja Tuaregit olivat hyödyntäneet kaikki free chack ampumiset. Heidän oli pakko siirtyä hyökkäystaktiikkaan, koska persialaiset olivat miehittäneet kaikki objektit. Kenraali lähti hyvin koulutettuineen glulameineen hyökkäykseen mutta matka ei riittänyt. Myös oikea sivusta hyökkäsi, mutta vasemman sivustan ryhmä Tuaregeja tekivät taktisen perääntymisen. Vihollinen oli päässyt etenemään siellä jo liian lähelle kylkeä. Pommimiehet pyrkivät suojaamaan sivustoja.

Tuaregihyökkäys eteni komeasti ja persia lyötiin maanrakoon. Persialaiset saivat 8 vuoron aikana tapettua aavikon pölyn hävennettyä vain kaksi 5 miehen skirmish ryhmää, kun taas koko Persian armeija oli lyöty. Heille jäi jäljelle vain kaksi pienen pientä miesjoukkoa. He onnistuivat kuitenkin pitämään yhden objektin ja liian innostuneet Tuaregit ryntäsivät karkuun juoksevien persialaisten perään jättäen oman objektinsa.

Tuergien täydellisen hallinnan jälkeen laskettiin pisteet, 12-8 voitto. Persia murskattiin komeasti, saa nähdä mitkä kompit kampanjapäällikkö nyt keksii seuraavaan peliin. Edes ovela objektipeliin pakottaminen ei pysäytä Saharan miehien voittokulkua.


Tuaregit keitaalla

Ensimmäisellä vuorolla edetään ampumaetäisyydelle.

Tuttu puolustus muodostelma, jossa sivustat on pidetty hyvin.

Persia etenee vuorolla kaksi.

Persia tajuaa että kaikki Tuaregit ampuvat nuolia.

Persian kilpimuuri ojekteilla.

Tuaregit ampuvat vihollisen kilvet täyteen nuolia.

Persia päättää hyökätä, Tuaregien oikea sivusta pitää ja
 vasemmassa hevosmiehet saavat pommit silmille.

Tuaregikenraali hyökkää vuorostaan, liian pitkä matka
 ja vasen sivusta perääntyy hieman.

Tuaregien pommimiehet tekevät hyökkääjien linjaan ison aukon.

Persian kenraali siirtelee joukkojaan epätoivoisesti. Koko heidän keskikentän
armeija on ajettu jo pakosalle. Vasemmalla he onnistuvat kuitenkin pitämään
 objektin ja oikealla Tuaregit intoutvat juoskemaan vihollisen perään.
 Objekteissa tilanne on harmillisesti murskatapon jälkeen tasan 1-1
 joka tarkoitti 12-8 voittoa Tuaregeille.

No comments:

Post a Comment