Tuesday 18 June 2013

My first tin soldier

Maxxon mainitsi Noppakerhon foorumeilla ensimmäisestä figustaan, örkistä, joka täytti miehekkään 30v iän. Örkit ovat cooleja ja Juhaa lainaten:
"30 vuotta vanhat figut on vaan niin hienoja, riippumatta siitä ovatko ne hienoja :-)"
Tämä sai minut pohtimaan mikä oli ensimmäinen figuurini. Vanhin itse aikoinaan alkuperäisenä ostama metallifigu lienee siinä 1983 tienoilla ostettu valmiiksi maalattu Napoleonin ajan 25mm ratsumies. Ostin sen mielikuvani mukaan lomamatkalla Saksasta jostakin linnasta.

Sen muistan että pikkusisko halusi samanlaisen, jolloin niitä oli kaksi. Vihreänuttuinen ja punatakkinen ratsumies. Sitä en kyllä enää muista kumpi oli kumman. En halunnut että niillä leikkitään kun maalipintaan olisi tullut kolhuja, joten istuivat siistissä rivissä kirjahyllyssä.  Tietääkseni nämä olivat jossain yhä tallessa, useammasta muutosta huolimatta ja tutkittuani olohuoneessa hyllyjä löysin toisen ratsumiehistä.

Alla kuva ratsumiehestä. Huomatkaa että mies on yhä 30 vuoden jälkeen lähes priimakunnossa lipunvartta lukuunottamatta joka on vuosien saatossa taipuillut ja siten maali lohkeillut pois. Ratsumies ei ole kiinni hevosessa ja saattaa putoilla pois kyydistä.


30 vuotta vanha tinasotilas

Maalit kuluneet ainoastaan lipun varresta

Kokovertailu GW:n mieheen.


Sittemmin on toki tullut käytettynä ostettua vanhempiakin metalliukkeleita. Näihin vanhoihin miniatyyreihin en laske 70-luvun Kinderin yllätysmuna metallisotilaita tai perusmuovisotilaat/intiaanit&länkkärit, joilla taisteltiin ahkeraan :)

Ei kellään ole hyvää tilaa tiedossa mihin voisin perustaa tina- ja lelusotilasmuseon? Olohuone tuppaa jääneen hieman ahtaaksi.

2 comments:

  1. Näyttäisi olevan Line Lancer Ranskan ratsuväestä.

    ReplyDelete
  2. Mä kanssa tajusin, että mulla tulee syksyllä vissiin 25 v. ekasta maalatausta figusta. Pitää varmaan järjestää näyttely kehiryskaaresta. Uskon, että kehitystä on tapahtunut...

    ReplyDelete