Monday 6 February 2012

Brittikaluston pohjamaalaus

Viimein sää lämpeni -5 tienoille jotta voitiin pohjamaalata ulkona brittien kalustoa.  Nyt saa olla pakkasta vaikka 30 astetta lopun kuuta, maalattavaa riittää moneksi illaksi.


SAS joukot liikkeellä


Stykerit

Tuo on vaan niin hieno ajoneuvo.

Konekiväriin asentajat saivat tehtävänsä suoritettua.

Warrior pari

Viking ajoneuvot




3 comments:

  1. Moro!

    Eksyin mutkien kautta tälle mahtavalle blogille ja kappas kappas kysymyksiä mieli täynnä:

    1. FoF on alkanut kiinnostaa nyt todella pahasti ja kun katselen kalustoasi niin pelaatko siis 20mm vai 28mm?

    2. Kummalla mittakaavalla olisi parempi aloittaa mielestäsi? Nopealle vilkaisulla näyttää että modern warfare ukkeleita taitaa löytyä enemmän 20mm. Ja eikös juuri esim. tekemäsi Hummerit ole 20mm mittakaavaa?

    ReplyDelete
  2. Moikka, Noppakerholla pelaamme 28mm mittakaavalla.

    Kummatkit skaalat ovat hyviä ja on makua-asia kummalla pelaa. Itse tykkään 28mm ukkojen maalauksesta, mutta minulla on myös sekalaisia 6mm, 15mm ja 20mm mittakaavan moderneja. 28mm peluuseen meillä oli ennestään myös erilaisia maastoja, joten se lienee pääsyy miksi se valikoitui.

    20mm mittakaavan paras puoli on että ukkoja ja kalustoa saa pienoismalliliikkeistä ja hyvin varustetuista tavarataloista. Nämä ovat yleensä myös edullisempia, joten jos haluaa vaan kokeilla ei tarvitse netin yli tilailla.

    Pehmeässä muovissa on hieman vaikeampi saada maali pysymään ilman että se halkeilee ukkojen taipuessa. Yksi kikka on pestä ukko saippualla, huudella hyvin, ja lopuksi valella vedelleä ohennetulla ohuella Erikeeper kerroksella ennen maalausta. Liimakuivuu ukon ympärille toimien mainiona tartuntapintana akryylimaaleille. Perään Armypainterin Quick Shde varnish ja aivan lopuksi Armypeitnerin mattalakka.

    Kirjoittamassani aloittelijan oppaassa on linkki eri valmistajien sivulle. http://www.nopat.fi/2011/peliarvostelut/force-on-force-aloittelijanopas/

    Suora linkki: http://ambushalleygames.com/resources/miniatures

    Siku autoista työstetyt Hummerit ovat 1/56 skaalaa eli sopivat 28mm:lle. Ne käynevät myös 20mm ukoille varsinkin jos pitää niissä mukana tulevat matalammat aluvanteet.

    ReplyDelete
  3. Kiitos vastauksesta!

    Jep, itsekkin taidan taipua 28:n maalauksen mielekkyyden takia ja jo olemassa olevien maastojen vuoksi. Kaippa se on nyt sitten pakko pistää FoF säännöt tilaukseen!

    Toivottavasti jaksat päivitellä näitä modern warfare-settejä, toimii nimittäin oivana inspiraationa!

    ReplyDelete