Sunday 18 March 2012

Vanhojen lelujen näyttely

Tennispalatsin museossa Lelun lumo näyttelyssä on hauskoja vanhoja leluja Ranskasta, Saksasta, Englannista ja japanilaisia peltirobotteja. Suosittelen jos lelujen historia kiinnostaa. Blogin aihepiiriä sivuten näyttelyssä muutamia vanhoja tinasotilaita ja laivastotaistelupeli 1900-luvun alkupuolelta nimellä "Moderni laivastotaistelupeli" sekä vanhoja tinaeläimiä.


Mainoksen mukaan:
Näyttelyn aikahaitarissa hahmottuu lelujen valmistuksen kehittyminen: kotiteollisuudesta ja käsityöläisten sivutuotteesta on tullut teollinen massatuote ja kulutustavara. Näyttelyesineiden joukosta löytyy niin kuninkaallisille kuuluneita leikkikaluja kuin legendaaristen lelutehtaiden tuotantoa.
Näyttelyn ovat tuottaneet Pariisin RMN – Grand Palais ja Les Arts Décoratifs yhteistyössä Helsingin taidemuseon kanssa. Näyttely on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Huomatkaa että aina kuukauden ensimmäinen perjantai näyttelyyn on ilmainen sisään pääsy, toisin sanoen 6.4. ja 4.5 seuraavan kerran.


Zulujen aseet

Ja samalla kannattaa tutkia viereinen Kulttuurien museo mihin on ilmainen sisäänpääsy.  Siellä on nähtävillä muun muassa Zulujen rottinkikilpi ja sekalaista aseistusta näyttelyssä nimeltä Akselin Afrikassa.





No comments:

Post a Comment