Sunday 18 March 2012

Viikon maaston askarteluvinkki

Ruohoa ruohoa, nyt sitä taas saa!

Pääsiäisenä Tiimarista löytää muutakin kuin tipuja, vakio-ostos on parin euron ruohomatto (3,99e) jota myös löytää pääsiäisen jälkeen heiltä usein alennuksesta. Yhdestä matosta saa pelipöydällisen ruohoa. Koko on juuri sopiva figuiluun.

Itse kiinnitän ruohon Erikeeperillä aluslevyihin. Tässä tärkein vaihe on että laittaa hiekan liimauksessa runsaasti Erikeeperiä joka menee muovialustan reunojen yli ja siten sitoo sen aluslevyyn kiinni. Muuten Erikeeper ei pidä ämpärimuovia paikoillaan. Moneen kertaan mainostamani aluslevyt ovat tässä käteviä kun ruoholle tulee painoa ja ovat edullisia.

Ruohot toimii sellaisenaan, mutta ne voi myös maalata vaaleammiksi muistuttamaan kuivempaa heinää aroilla tai tummemman vihreiksi Lustrian sademetsiin. Aikaisempi ruohosettini onkin ollut kovassa käytössä kerholla ja turnauksissa. 



Ruohomatto

Kokovertailu 28mm egyptiläiseen

Aluslevyt

Liimaus kuivumassa. Huomaa että liimaa valuu kolosta joka
sotkee pöydän. Siksi apuna paperit.  Kun nämä ovat hetken
kuivuneet, puukon avulla irroitan paperin pohjasta.

Hiekat liimattu

Lopputulos ennen maalausta

Ps. Voisi tässä käyttää muutakin liimaa mutta Erikeeper on mun suosikki kun se ei käy nenään ja irtoaa sormista helposti vedellä.

1 comment:

  1. Hyvä vinkki tosiaan varsinkin tähän aikaan vuodesta. Nuo erilaiset ruohomättäät on todettu käteviksi materiaaleiksi maastoa varten. Itse bongasin niitä Anttilasta tuossa joskus aikaisemmin eurolla per laatta.

    ReplyDelete