Sunday 7 October 2012

Historiallisten sotapelien SM-kisat

Pitkän linjan sotapelaajat ovat työstäneet ja pelitestanneet uusia historialliseen sodankäyntiin tarkoitettuja Standard Wargame Rules for Ancient and Mediaval Warfare -sääntöjä jo jonkin aikaa. Pelitestausta lienee takana toista sataa peliä ja itsekin kävin testaamassa viime talvena. Viimein oli aika järjestää pelimuodon ensimmäiset avoimet SM-kisat. Kisat järjestettiin Pikku-Huopalahdessa ja paikalle oli päässyt pelaajia mukavasti, kaukaisin aina Saksasta asti.

Vuosien turnausjärjestäjien kokemuksella tilat ja yksityiskohdat olivat hyvin järjestetty. Pöydät olivat hienoja (luonnollisesti pelimuotoon pelkistettyjä), ruokaa ostettavissa, bring&buy tila ja tpaitoja myynnissä.

Seurasin pääasiassa taistelua Välimerellä mutta otin myös muutaman kuvan muistakin peleistä. Teemapyödällä oli rakennettu plasticardista tiilitaloja ja silmä kiinnittyi erityisesti hienoihin viiniköynnöksiin.

Oli todella mukava huomata että sääntönikkarit olivat myös alkaneet pitämään omaa Stadin Strategit -pelikerhoa Pitäjänmäellä. Heillä on kuulemma tällä hetkellä tällä hetkellä yksi pöytä ja toisellekin on tilaa.  Nyt voidaan ottaa kohta pääkaupunkiseudun kerhojen välisiä turnauksia tai vaikka skabaa kuka väsää siisteimmän demopelin seuraavaan Model Expoon :)



Strategiapelin SM-kisat

Pelissä on käytössä 15mm tinasotilaat

Kaksin taistelu Italiassa

Palkinnot odottivat ottajaansa

Säännöt olivat näppärästi seinällä

20 sivua sääntöjä vaikuttaa aika hyvältä.

Sääntöihin oli myös merkitty mitä ole edellisestä versiosta viilattu.

Palkintoarmeija ja bring&buy pöytä

Palkintoarmeija lähempää

Viiniköynnökset


No comments:

Post a Comment