Sunday 7 October 2012

Taistelu Välimerellä

Taistelua Välimerellä oli kiva seurata. Pitkillä keihäillä varustautuneet joukot odottivat vastujastan etenemistä pyrkien kuitenkin toisesta sivusta hidastamaan heidän kulkua. Lisäksi heillä oli puolustajia kaupungissaan.

Sääntöjä lienee kätevin verrata DBM:ään. En ole kyllä vieläkään saanut luettua sääntöjä mutta alla muutamia eroja joita bongasin.
  • Kaikki ukot liikkuvan saman matkan, ratsuväki sen kertoimia. Yksinkertaistaa liikkumissääntöjen muistamista. 
  • Ylimääräinen strateginen liike tietyssä kohdassa pelivuoroa vaatii pelikertoja että sen sisäistän. Mutta pelaajan kannalta tällä sai kätevästi paikattua tilannetta tarvittaessa.
  • Ukoilla oli tavallaan reach, johon asti ylsivät lyömään, myös sivuille. Tällöin oli selkeää mistä saattoi kulkea ja mistä ei. Loogista myös että aukko linjassa täytyy olla vähän isompi kuin yhden laatan että siitä voi marssia läpi.
  • Kun joukot hyökkää ja kaikki saman ryhmän miehet jotka pääsee kiinni viholliseen, tiivistetään takaisin samaan linjaan. Tällöin ei synny DBM:lle ominaista häröpallo hyökkäyslinjaa missä laatat ovat hieman perääntyneet toisistaan
  • Ratsuväki oli hieman heikompaa kuin veteraani jalkaväki, mutta ratsuväen todennäköisyydet sille että selviävät perääntymisestä ovat suuremmat. Tämä johtaa siiheen ratsuväki hyökkää kerta toisensa jälkeen ja vähitellen nakertaa läpi jalkaväestä ellei jalkamiehet saa tukea muista joukoista. Mukava mallinnus ajan hevosten käytölle.
Yleisesti nämä ja muut oivallukset saivat pelin rullaamaan kivasti. Hyökkäyslinjan tiivistys oli valokuvauksen kannalta oikein mainio. Tulee hyviä kuvia kun ukot ovat lähes aina siistissä järjestyksessä :)



Joukkojen asettelu pelilaudalle joukko-osasto kerrallaan.
Joka osaston kohdalla heitetään noppaa kumpi laittaa ensin.

Punic roomalaiset norsuineen.

Viiniköynnöksiä kaupunginlaidalla

Kaupungin puolustajat

Huomaa hieno Stadin Strategit -tpaita taustalla.

Hyökkäjien niskaan sataa nuolia.



Kaupungin omistuksesta käytiin kovaa taistelua.

Mittailua mihin asti vihollisen norsu voi hyökätä.

Puolustajien ratsukko päättää uhkarohkeasti lähteä kahden toisiaan
lähestyvän linjan väliin mennä etujoukkojen kimppuun.

Taistelu kaupungin omistuksesta jatkuu

Roomalaiset hyökkään makedonialaisten keihäsmuodostelmaan aalloissa.

 Tyynesti odotellaan että hyökkäyslinjat kohtaavat kohta.

No comments:

Post a Comment