Monday 1 July 2013

Suurriistanmetsästäjän häkit

Metsästäjät ovat lähdössä safarille Afrikkaan ja mukaan tarvitaan tuliaisia varten joukko häkkejä. Häkit rakentuivat hobbypointin verkkonarukankaasta joka lienee uitettu liimassa tai tärkkiaineessa. Verkko on kiinteää ja jäykkää mutta sopivasti taiteltavissa ja helposti saksilla leikattavissa. Alunperin verkkoon on tarkoitus sitoa naruja tai lankoja seinäryijyjen valmistamiseksi.

Edullista tavaraa, 10x80cm maksoi noin 1,7 euroa ja siitä saa tehtyä toistakymmentä isoa häkkiä. Verkkoa oli myynnissä kolmella eri silmäkoolla. Suosittelen joa tarvit halpaa ja kevyttä jäykkää verkkoa rakennelmiin. Paljon helpompaa käsitellä kuin metallilevyt ja ei riko sormia kuten rautaverkon terävät reunat.

Liimauksessa käytin yksinkertaisesti Erikeeperiä. levitin hieman vedellä ohennettua erikeeperiä tasapohjaiseen astiaan ja kastoin verkon reunan päät liimaan. Liimaaa imeutyy kankaaseen ja tökkäsin kiinni toiseen verkon palaseen. Lopuksi kun häkki oli liimattu kokonaan kasaan ja kuivunut, sivelin vielä pensselillä liimaa saumoihin parantaakseni kestävyyttä.


Verkko leikelty palasiksi saksilla.

Osat liimaantuu kätevästi Erikeeperillä.

Descent koira kokovertailussa

Mikä on karannut pienimmästä häkistä? Jokin otus on purrut
häkin kulman auki. Palkkio löytäjälle. Häkki taipuu kivasti
ovet ja raollaan oleva kulma on vaan taivutettu varovasti auki.

1 comment:

  1. Nämä menee Ropecon viidakkopöydälle ja varastoon rekvisiitaksi!

    ReplyDelete