Thursday 19 January 2012

Force on Force vahvistukset

Rakentelupuolella jatkettiin Mongrel Miniaturesin ja Askari Miniaturesin 28mm hahmojen parissa. Askarilta löytyy loistavia siviilejä tuomaan pelipyödälle tunnelmaa. Alunperin Egyptiin suunnitellut hahmot toimivat hyvin monissa nykypäivänkin konflikteissa.



Egyptin siviilien lisäksi kuvassa on Tuaregit soturit pienemmillä alustoilla ja muutama Spanish warrior monk. Warhammer Ancient Battle peliin tarkoitettu Tuareg armeija on myös lähtenyt rakentumaan mutta varsinaiset kamelikameliratsastajat ovat vielä tulossa postitse.

Edellisellä kertaa ukot oli puhdistettu valujäämistä ja liimattu alustoille. Työtä jatkettiin alustojen hiekoittamisella käyttäen Eri Keeperiä ja akvaariokaupasta ostettua hiekkaa. Hiekkaan on lisätty läheiseltä rannalta mukaan hieman isompia hiekan jymiä tuomaan rosoisuutta. Päivän päätteeksi ukot pohjamaalattiin harmaalla mikä tuo samalla perusvärin.



Liiman kuivumisen aikana seurattiin Noppakerholla Flames of War peliä joka sijoittui WWII itärintamalle. Tässä pelissä venäjä vyöryi poteroihin kaivautuneiden saksalaisten yli. Peli oli osa kerholla käytävää kampanjaa jossa pelin lopputuos vaikuttaa seuraavan peliin, esimerkiksi onko joukot huollon piirissä.




Hauskasti olin ensimmäinen joka on tilannut Askarin hahmoja Suomeen ja aluksi postitusvaihtoehtoa tänne ei löytynyt heidän verkkokaupasta. Sähköpostilla kysyttäessä lisäsivät Suomi-valinnan, mutta 37 taalan postikulut vaikuttivat isoilta. Uudestaan kysyttäessä selvisi että tilaukseni mahtuu pienempääkin pakettiin ja postikuluiksi jäi enää 13,5 taalaa. Kommunikointi oli nopeaa ja paketti saapui yhdysvalloista varsin nopeasti. Isompi haaste oli tehdä tulliselvitys netitse kun tullin verkkoportaali hyytyi aina kesken selvityksen syöden usemman kertakäyttöisen pankkitunnuksen.. Lopulta tullaus ilmoitus ja arvonlisäveron maksu hoitui ja paketti oli noudettavissa lähipostista.


Vuoristoisissa olosuhteissa tarvitaan myös ambulanssia. Nämä kaverukset pitävät taistelijoiden moraalin korkealla.


Lopuksi kuva todella hienoista Empress Miniaturesin mopomiehistä. Mies, mopo ja sinko on täydellinen yhdistelmä!

No comments:

Post a Comment