Tuesday 17 January 2012

Modernien ajoneuvojen rakentaminen

Tässä jutussa jatketaan aikaisempaa kaluston rakentamisprojektia. Lähtökohdaksi löytyi Citymarketista  pikkuautoja (Siku 0880 Canyon 2,95 e/kpl), joista on tarkoitus rakentaa nykyaikaisia sotilasajoneuvoja Force on Force peliin. Force on Force säännöt simuloivat modernia jalkaväen sodankäyntiä noppapelinä.


Hummereihin on taannoin rakennettu plasticardista, Hoppypointista saatavasta polystyreenilevystä, kuomu ja kattoluukku. Kuomu rakentui yllättävän helposti ja sen luukku tehtiin sopivan paksuisesta paperiarksita leikkaamalla. Lopuksi lisättiin grillibambutikusta leikattu pätkä antenniksi. Kattoluukussa mentiin siitä missä on aita matalin tehden vain kaksi yksinkertaista kattoluukun puolikasta. Kattoluukun lopputulokseen en ole tyytyväinen, sen olisi voinut mallintaa huomattavasti tarkemmin mutta tämä saa riittää pelikäyttöön. Lopuksi kattoon porattiin reikä konekiväärin kiinnittämistä varten.


Tänään päätyövaihe oli saada autoihin alumiinivanteiden tilalle kunnon kokoiset maastorenkaat. Täydelliset renkaat löytyivät Sikun toisesta autosta (Siku 0802 Frontloader). Renkaat irroitettiin pihdeillä kauhakuormaajasta ja niissä oleva akseli on tarkoitus sahata keskeltä kahtia siten että sen avulla renkaat saadaan kiinnitettyä hummeriin. Pientä päänvaivaa aiheuttaa että millä saisi Hummerin nykyisen akselin siististi poikki, koska renkaan väliin ei mahdu vahvammat sivuleikkurini. En haluaisi alurenkaita rikkoa jotta ne voidaan hyödyntää toisissa projekteissa. 


Tätä pohtiessa käytiin lava-autojen kimppuun. Autojen katolle tulee raskaskonekivääri ja lavalle muutama iloinen kaveri. Kuvista näkee että tietyt mallit Sikun pikkuautoista ovat sopivan kokoisia 28mm (1/56) mittakaavan tinasotilaiden rinnalla.

Yksittäiset aseet ovat Assault Groupilta ja ukot ovat Mongrel minituresilta.

No comments:

Post a Comment