Wednesday 1 January 2014

Vuosi 2013

Sotavasarassa hemmot laittoivat hienot statistiikat vuoden aikana maalatuista. Moni menee edelleni kevyesti maalatuissa figuissa. Itse sain maalattua figufiguja viime vuonna muistaakseni vain Descent hahmot ja prussian naiset, joista toki vielä detaljit kuten silmät yhä viimeistelemättä. Sekä tuli aloitettua uusia projekteja (taas) lukuisia. Näihin lukuihin vuosi tilastoihin ei voi minusta ottaa putsattuja ja kasaan liimattuja figuja koska ne ole vielä maaleissa.

Viime vuonna eläimiä ja maastoa on tullut rakennettua sekä maalattua sitäkin enemmän. Kirpputorilta ostettuja vanhoja 80-luvun muovieläimiä olen fiksannut metallialustoille puoli afrikkaa. Jäin niissä viime vuotisesta, jolloin vuohia ja erityisesti lehmiä tuli tehtyä villinlännen preerioille. Erilaisia aitoja tein kymmenittäin ja kaikkea muuta pikkusälää kuten putkistoja elävöittämään pelejä. Hymyilin juuri että rakensin viime vuonna 40 tynnyriä/tynnyriasetelmaa ja kanistereitakin kymmeniä. Lasketaanko yksittäiset puskat? Niitä tein satoja ja tänäänkin syntyi 50 lisää parin euron löydöksistä ettei viime vuotinen tahti hyytyisi..

Käytännössä olen tehnyt jotain rakenteluun liittyvää ainakin kahtena iltana viikossa, maanantain Noppakerhon avienavausnakki auttaa pitäämään hyvää tahtia yllä. Suosittelen ryhtymään ovi-isännäksi.

Isoin harrastussaavutus oli jatkaa blogin pitämistä ja Noppakerhon tapahtumien dokumentointia. Tiettyä turnausväsymystä oli juttujen kirjoittamisessa havaittavissa, mutta yli 450 postausta syntyi vuoden aikana. Tavoite yksi per päivä meni rikki komeasti ja viime vuoden lukema oli 360. Se on niinkuin 2 per arkipäivä tai 5 viikonloppuisin. Mietin että saisiko 500 blogikirjoitusta tänä vuonna rikki, määrä korvaa laadun tässäkin :)

Vuoden kohokohtia oli ulkomaan figureissut, sekä Ropecon, Model Expo ja Snadistadi demotukset. Kiitos kaikille kerhon standillä vieraileille sekä blogin lukijoille.



Blogin tilastot viimeiseltä kuukaudelta, tasaisesti 50 lukijaa päivässä.
Tapahtumaraportit ulkomailta kerää isoimmat lukijat.

4 comments:

  1. Itse olen tuossa tuumiskellut että pitäisi nimen omaan maastonteossa skarpata tänä vuonna. Ne on kuitenkin ne maaston yksityiskohdat ja mielenkiintoiset featuret jotka herättävät muuten tylsät skenaariot eloon. Ihan eri asia taistella siitä varta vasten rakennetusta supply dumpista kuin pöydälle tipautetusta "objective" -markkerista.

    ps: Jos sivuhittejä haikailet niin kannattaa vaihtaa kolmannelle kotimaiselle jos kielitaito piisaa. Oma blogini ei tarjoa läheskään yhtä paljoa luettavaa tai silmäkarkkia kuin tämä blogi mutta kyllä siellä enemmän kuin 50 hittiä päivässä kolisee. Enemmän on kävijöitä jenkeistä ja briteistä kuin Suomesta.

    ReplyDelete
  2. Pakko kommentoida, että mitä niillä kaikilla lehmillä, puskilla, tynnyreillä ja aidoilla on tarkoitus tehdä? Maalaa nyt mies ihmeessä jotain aktiiviseen pelaamiseen tarkoitettua!

    ReplyDelete
  3. Mietin englantia mutta tuntui että osasin käyttää vain muutamaa fraasia siitä huolimatta että osaan englantia kohtuullisesti. Kirjoittaminen ei ole mun juttu, kuten suomen mongeruksistani näkee. Plus suomea kirjoittaa nopeammin, joka on iso bonus :)

    Englanniksi kirjoittamista en ole kuitenkaan kokonaan poissulkenut sillä niistä maista tulee päivittäin useampia hittejä. Ihailen Maxxonin ja Warheadin kirjoittamistaitoa. Tästä syystä mun on parempi panostaa määrään kuin laatukirjoituksiin kun en osaa kirjoittaa :)

    Teemu, mua kiinnostaa maastojen rakentaminen enemmän kuin pelaaminen, ja rakennan maastoa moneen projektiin yhtäaikaa. Tykkään väsäillä pelikenttiä joissa paljon kaikkea pientä silmän ruokaa kuten tynnyreitä minkä taakse piiloutua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no eipä tuo mahdotonta ilmaisutaidon ilotulitusta itsellänikään ole, mutta jotenkin minulla on semmoinen mielikuva että väki tulee joka tapauksessa pääasiassa kuvien takia. Itse olen esimerkiksi mahdottoman laiska lukemaan battle reportteja edes wargames illustratedista ja katselen lähinnä kuvat läpi skimmaten tekstin. Sitä kun keksisi jonkin hyvän ja koukuttavan tyylin tehdä tappeluraportteja niin ettei niiden rustaamiseen menisi ikä ja terveys..

      Delete